Ads (728x90)

Blato, bodljikava žica, slomljeno staklo, vatra, led... samo se neke od prepreka koje moraju da savladaju učesnici takmičenja "Žestok momak" koje se održava u Engleskoj.


Takmičenje "Žestok momak" (Tough Guy) se smatra najtežim testom izdržljivosti na svijetu. Vojska Velike Britanije karakteriše ovo takmičenje kao vrhunac fizičke i mentalne izdržljivosti.

Bez obzira na to više od pet hiljada ljudi iz cijelog svijeta prijavilo se da u ograničenom vremenu pređe stazu dugu deset kilometara prepunu opasnih prepreka.


"Nismo očekivali ovoliko takmičara. Možda hiljadu, ne više. Ima dosta vojnika, ili onih koji se tek spremaju da odu, u Avganistan, na primjer. Mnogi kažu da je ovdje teže nego u vojsci", kaže jedan od organizatora takmičenja i dodaje da su se pojedini i ozbiljno povrijedili.

"Svake godine ubacimo nešto novo, a povrede su normalna pojava: prelomi kostiju, padanje u nesvjest, davljenje, opekotine... Ali, ko ne može sve to da izdrži neka se ne prijavljuje, ili neka se bolje pripremi za sledeću godinu."


Takmičari moraju da se probiju kroz požar, bodljikavu žicu, čak i ogradu sa strujom! Pojedini dijelovi staze su posuti srčom, drugi ledom, a tu su i vodeni tuneli...

Put je opasan, a konkurencija jaka.







Post a Comment